Welkom..

Leuk dat jullie op mijn weblog kijken,
Ik ben al een heel eind op weg..
En ik vind het wel leuk om dit blog bij te houden.

Groetjes Ellen.

zondag 21 december 2008

VVE bij ons op stage

Een taalrijk programma:
Jonge kinderen leren spelenderwijs een taal. Op het kinderdagverblijf stimuleren de pedagogisch medewerkers – naast de ontwikkeling op allerlei andere gebieden – heel bewust deze ontwikkeling. Zij zorgen voor een taalrijke omgeving voor de kinderen door liedjes, voorlezen en door veel te (laten) benoemen wat ze doen.
Daarnaast kunnen kinderen uit een taalarm milieu een speciaal programma aangeboden krijgen, waarin extra aandacht aan de taalontwikkeling wordt besteed. Het thuisfront wordt ook betrokken bij deze eerste fase van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Kinderen die binnen de kinderopvang een VVE traject doorlopen worden gewoon geplaatst in de reguliere groepen. Dit betekent dat VVE gedurende de gehele dag, gedurende de hele week wordt aangeboden. Zo profiteren ook andere kinderen mee van een rijk aanbod aan taalactiviteiten. Daarnaast zullen de VVE kinderen, op gezette momenten, extra aandacht krijgen gericht op taalstimulering. Zo lopen deze kinderen hun taalachterstand snel in en zullen ze het op het basisonderwijs makkelijker hebben.
Een VVE traject in de kinderopvang is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het duurt 12 maanden, gedurende minimaal 15 uur per week. Er wordt gewerkt met de methode Startblokken voor Basisontwikkeling.

Geen opmerkingen: